Zpráva z exkurze v Terezíně

28.05.2024 08:09

V neděli 19. května jsme se v rámci minimálního preventivního programu opět zúčastnili exkurze v Terezíně, kde jsme měli možnost si prohlédnout Památník Terezín. Program celého dne měl tři části:

Účast na Terezínské tryzně:

Vzpomínková akce k uctění obětí nacistické perzekuce.

Tryzna trvala přibližně 1,5 hodiny.

Akci připravil Památník Terezín ve spolupráci s Krajským úřadem Ústeckého kraje, Městem Terezín, Federací židovských obcí v ČR a Terezínskou iniciativou.

Prohlídka Malé pevnosti:

Děti měly možnost seznámit se s historií tohoto místa a jeho významem během druhé světové války.

Návštěva ghetta:

Prohlídka ghetta zahrnovala vzdělávací program o životě vězňů a historických událostech spojených s tímto místem.

Celá akce byla uskutečněna díky spolupráci se Židovskou obcí v Brně, Českým svazem bojovníků za svobodu ve Zlíně a Památníkem Terezín. Cesta byla náročná, ale děti ji zvládly výborně. Na pietní akci projevily patřičnou úctu. Zakoupily květiny, které následně položily k památníku.

Tato exkurze byla významným vzdělávacím a pamětním zážitkem, který pomohl dětem lépe pochopit historii a důležitost památky obětí nacistické perzekuce.

Zpět

Fotogalerie: Zpráva z exkurze v Terezíně

/album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin1-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin2-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin3-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin4-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin5-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin6-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin7-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin8-jpeg/ /album/fotogalerie-zprava-z-exkurze-v-terezine/terezin9-jpeg/