Velikonoční ozdravný pobyt dětí dětského domova

20.05.2014 10:36

Nástupem velikonočních prázdnin jsme plni očekávání v doprovodu tet vychovatelek odjížděli za zábavou i odpočinkem do rekreačního zařízení  Revika ve Vizovicích. Cestou mnozí z nás poslouchali písničky a přemítali, zda nám slunečné počasí, které nás ráno probudilo, vydrží po celou dobu našeho čtyřdenního pobytu.

Jakmile jsme dorazili na místo, doslova nás uchvátila příroda, která na nás dýchla ze všech stran a zároveň nás obklopilo množství nabízejících se sportovišť zdejšího rekreačního areálu.Ti z nás, kteří byli nejvíce netrpěliví, neodolali a započali okamžitě se zkoumáním a testováním nejrůznějších sportovních možností. Největším lákadlem byl tenisový kurt, který u nás v obsazenosti vítězil na plné čáře. Odpočinkové relaxační sportování jsme si pro změnu dopřávali na opodál se rozprostírajícím minigolfovém hřišti, kde někteří houževnatě natrénovávali přesnost odpalu míčku a to s notnou dávkou soustředěnosti, trpělivosti a vytrvalosti. Naštěstí nám vyšlo krásné počasí po celý pobyt a mohli jsme tak využít i intenzivního slunění. Podnikli jsme také výpravu do města za nákupy a návštěvu věhlasného zábavného centra Galaxie, které skýtalo řadu pro nás doposud neznámých atrakcí a adrenalinových lákadel.Ve dvojicích mladších i starších nadšenců  a za neutichajícího doprovodu dětského křiku, hlaholu i smíchu, jsme některé z atrakcí neváhali vyzkoušet i opakovaně.Ti nejodvážnější zvládli i tolik obávanou horolezeckou stěnu. Den za dnem ubíhal jako voda a my trávili společný čas převážně sportováním. Pořádali jsme turnaje v házené, učili se volejbal, hráli kopanou, a proto nebylo divu, že jsme námi vydanou energii vždy  doplnili chutně připravenou stravou místní kuchyně.  Jídlo nám moc chutnalo, personál k nám byl vždy pozorný a přívětivý, ubytování bylo útulné.

Předposlední večer na rozloučenou jsme uspořádali táborák, kde jsme opékali špekáčky, naslouchali zvukům přírody a vzájemně si sdělovali úsměvné historky z našeho společného soužití v dětském domově. Nechyběla ani noční stezka odvahy s plněním připravených úkolů a nečekaným překvapením v podobě strašidelných lesních bytostí. V  den velikonočního svátku si naši chlapci dali záležet a v rámci dodržování tradice brzy ráno překvapili s „tatary“ děvčata  pořádnou  pomlázkou.

Z pobytu v přírodě  jsme odjížděli jaksepatří vysportovaní, příjemně unavení a plní pozitivní energie. Prodloužený velikonoční víkend se nám vydařil a obohatil nás o spoustu nových zážitků.

Zpět