PROJEKT MÁMY PRO MÁMY – pomáháme srdcem

28.03.2011 14:20

Od měsíce ledna 2011 jsme se s dětmi z Dětského domova v Uherském Hradišti  zapojili do projektu MÁMY PRO MÁMY - pomáháme srdcem. Projekt vznikl v Občanském sdružení  NEDOKLUBKO  OS z potřeb a dobré vůle všech , kteří cítí, že předčasné narození dítěte  je pro rodinu i miminko obrovskou zátěží . Projekt je časově neomezen a je založen na empatii a podpoře veřejnosti maminkám, kterým osud nadělil nelehký úkol zvládnout a vyrovnat se se složitou životní situací.

Pro bližší obeznámení s projektem jsme si pozvali k nám do dětského domova  paní Káju Uherkovou, koordinátorku projektu,  která nám blíže projekt představila, nastínila jeho obsah, význam i jeho smysluplnou náplň. S dětmi jsme si uvědomili, že stěžejní myšlenkou tohoto projektu  je zázračná, leč přirozená schopnost každého z nás , jakoukoliv  sebemenší drobností povzbudit, potěšit – udělat lidi kolem nás šťastnějšími.Proto naše společné rozhodnutí, přihlásit se do projektu a  podpořit rodiny a maminky předčasně narozených miminek drobnými ručně vyrobenými dárečky, bylo pro nás o to jednodušší. V měsíci březnu jsme dokončili prvních čtyřicet dárečků - keramických „Smajlíků“, které děti pečlivě zabalily a opatřily visačkami s vlastnoručními podpisy a  povzbudivými vzkazy. Tyto  budou prostřednictvím paní Uherkové putovat maminkám na oddělení předčasně narozených dětí v Baťově nemocnici ve Zlíně. Nezbývá, než v rámci projektu všem maminkám popřát, aby jim naši „ Smajlíci“  přinesli hodně štěstí , trpělivosti a stále veselé smajlíkovské úsměvy na tváři. 

Jana Fibichrová

Zpět

Fotogalerie: PROJEKT MÁMY PRO MÁMY – pomáháme srdcem

/album/fotogalerie-projekt-mamy-pro-mamy-pomahame-srdcem/a542-jpg/ /album/fotogalerie-projekt-mamy-pro-mamy-pomahame-srdcem/fotografie0538-jpg/ /album/fotogalerie-projekt-mamy-pro-mamy-pomahame-srdcem/fotografie0539-jpg/ /album/fotogalerie-projekt-mamy-pro-mamy-pomahame-srdcem/obraz0269-jpg/