Poděkování sponzorům - Letní prázdninový ozdravný pobyt v Harrachově

30.07.2023 09:38

Velké poděkování za příjemně strávený prázdninový ozdravný pobyt našich dětí v Harrachově plný nezapomenutelných zážitků patří za náš dětský domov všem váženým sponzorům, kteří se finančně podíleli na pokrytí nákladů realizace této akce.

První prázdninový týden tak strávily v rámci ozdravného pobytu děti z našeho dětského domova v Krkonoších, konkrétně v městečku Harrachov. Počátkem letních prázdnin, zde v penzionu Tesla, nalezly skvělé zázemí pro odpočinek, relax a zároveň i útočiště pro poznávací výpravy po zdejším okolí. Slunečné počasí a čerstvý horský vzduch je provázel po celou dobu pobytu na každém kroku. Podnikly několik výšlapů po okolních lesních turistických stezkách, při kterých neodolaly a osvěžily se horskou vodou z pramenu lesní studánky, či ochutnávkou lesních plodů právě dozrávajících borůvek. Při procházkách měly možnost vnímat a pozorovat horské přírodní úkazy –vyvrácené kmeny stromů, horské bystřiny s obrovskými různorodými kameny, mechovými porosty, obrostlými kapradinami i samotná mechová jezírka. Dětem učarovaly nezapomenutelné „Mumlavské vodopády“, ke kterým se dostaly po splnění úkolů při zdolání naučné přírodovědné „včelí i liščí stezky“. Nechyběl ani výstup lanovkou na jeden z nejvyšších vrcholů Harrachova - Čertovu horu, při kterém se mnohým tajil dech. Odvážní si pohledem dolů vychutnávali nezapomenutelný pohled na rozprostírající se malebnou krajinu a sousedící „Mamutí můstek“. Děti si také s nadšením užívaly adrenalin při jízdě na bobové dráze, pro mnohé i neznámou jízdu ze svahu na trojkolkách, vydováděly se při probíhání a hledání neznámého východu v nekonečném bludišti, taktéž při krkolomném zdolávání lanového centra. Vodní radovánky na atrakcích s osvěžením si děti užily ve slunečních dnech v bazénu v Bedřichově. Nechyběla ani každodenní návštěva blízkého relaxačního hřiště s nejrůznějšími herními prvky - trampolínami, míčovými bublinami, prolézačkami, pohyblivými žebříky, karabinovou lanovkou. Starší z dětí si taktéž vyzkoušeli obtížnost rovnováhy při chůzi po laně. Velkým překvapením byla pro děti návštěva „Bozkovských dolomitových jeskyní“, kdy samotná prohlídka zanechala u dětí nezapomenutelný zážitek. Po zážitcích a dobrodružství čekal na děti v penzionu zasloužený odpočinek a zároveň posilnění a doplnění potřebné energie na plánované aktivity dalšího dne, kdy na ně, díky správci penzionu a pozornému personálu, čekaly vždy již připravené dobroty a různé pochutiny s občerstvením.

Za ochotu podílet se na pokrytí finančních nákladů na letní prázdninový ozdravný pobyt v Harrachově, který přinesl našim dětem plno nových dojmů a krásných zážitků, patří za náš dětský domov srdečné poděkování váženým sponzorům – společnosti HERUS, s.r.o.; SUJUK, spol.s.r.o.; PD Plast, spol.s.r.o.; OBAL Print, s.r.o.; paní Jitce Zatloukalové, díky nímž se nám podařil tento zajímavý pobyt pro děti z našeho dětského domova realizovat. Vážíme si pozornosti, vstřícnosti a laskavosti v zájmu našich dětí. Ještě jednou všem velmi děkujeme.

Zpět