Po silnicích jen bezpečně

07.05.2019 12:10

Za krásného slunečného odpoledne jsme se dne 24.04.2019 společně se 6 dětmi z našeho dětského domova vydali na Dětské dopravní hřiště v Uherském Hradišti, kde probíhala bezpečnostní akce - Bezpečný pohyb na silnicích. Pozvání jsme přijali od DD Uherský Ostroh, který byl zároveň pořadatelem akce.

Soutěžní disciplíny byly různé, poučné i zábavné, přizpůsobené dle náročnosti věku soutěžících. Náš dětský domov měl zastoupení ve třech věkových kategoriích. Všichni soutěžící absolvovali vědomostní BESIP test chodce i cyklisty, dále museli projevit postřeh, znalost a zručnost při pohybu na komunikaci na kole či koloběžce.a to s ohledem na pohyb chodců při přecházení vozovky a především se umět orientovat v dopravních značkách. Starší děti si mohly vyzkoušet překážkovou dráhu s „alkobrýlemi“ – které simulovaly vliv užití návykových látek, a proto bylo pro mnohé velmi obtížné stabilizovat nejistou chůzi. Na veškeré soutěžní disciplíny v rámci bezpečnostní akce dohlíželi a součtem bodů u jednotlivých dětí hodnotili příslušníci PČR.

Snaha všech o dosažení co nejlepších výsledků byla velká. Z našeho DD se nejlépe dařilo dvěma chlapcům, kteří obsadili ve svých kategoriích krásné 2. místo a byli mimo jiné oceněni i diplomem. V závěru akce si každý se soutěžících převzal od pořadatelů drobnou cenu.

Zpět