Letní ozdravný pobyt v Malé Morávce

07.09.2017 09:30

Za ozdravný pobyt v Jeseníkách, který nám přinesl plno nových dojmů a krásných zážitků, patří velké poděkování Majetkové, správní a delimitační unii Praha, díky níž se nám podařil tento zajímavý pobyt pro děti z našeho dětského domova realizovat.

Dva prázdninové týdny tak strávily děti na rekreačním ozdravném pobytu přímo v hotelu Brans v Malé Morávce, kde se nejmenší účastníci měli možnost vydovádět v dětském koutku s pískovištěm, trampolínou, kolotočem, ale také na prolézačkách a skluzavkách. Starší využívali zdejší hřiště, na kterých hráli přehazovanou, tenis a kopanou. Všichni si zde dosyta užívali sluníčka při radovánkách ve venkovním bazénu, ale došlo i na poznávání turistických chodníčků. Nejeden ,,výšlap“ skončil neplánovaně v houští borůvek, které byly přece jen velkou vzácností, stejně tak i ochutnávka lesních jahod a ostružin. Ani sběru hub nedokázalo žádné z dětí odolat. K nejhezčím zážitkům, na které jistě nezapomenou, patřila návštěva Pradědovy galerie dřevořezeb u Halouzků. Velkým překvapením, zkouškou vytrvalosti a fyzické zdatnosti bylo pro mnohé zdolávání naučné stezky k vodopádu Bílá Opava, stejně tak i turistický výšlap krkolomnou lesní stezkou na Ovčárnu a chatu Barborku, které jsou posledními turistickými mezníky pod nejvyšším vrcholem Jeseníků, horou Praděd. Neodmyslitelnou zastávkou v rámci ozdravného pobytu byla návštěva lázeňského města Karlova Studánka, kde děti měly možnost ochutnat zdejší vyvěrající léčivý pramen a také čerstvě připravené křehké lázeňské oplatky. Nechyběla ani prohlídka místního empírového kostela a dřevěné kaple sv. Huberta. Přilehlý okolní lázeňský park, vyzdobený dřevěnými sochami od samotného mistra Halouzka lákal v parku nejen děti, ale i dospělé turisty k odpočinku na lavičkách, z nichž mohli pozorovat ohradníky s živými skotačivými jehňátky a kůzlaty. Nevšední, teambuildingovou aktivitou pro mnohé z dětí byl jistě paintball, vystoupání na rozhlednu, spouštění se na kladkové lanovce, cvičení na posilovacích strojích v areálu galerie a adrenalinová jízda na horské bobové dráze. Zpestřením rekreačního pobytu a zároveň neodmyslitelnou závěrečnou tečkou za jednou z našich letních aktivit byl táborák, při kterém děti probíraly, pro některé z nich, první společné nezapomenutelné zážitky.

Zpět

Fotogalerie:

/album/fotogalerie15/dscn9156-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9157-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9160-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9161-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9164-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9167-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9169-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9172-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9173-jpg/ /album/fotogalerie15/dscn9184-jpg/