III. ročník Memoriálu Petra Halušky

17.07.2013 10:43

Nová florbalová tradice „Vzpomínkový Memoriál Petra Halušky“ se uskutečnil v sobotu 8. 6. od 10 hod. ve sportovní hale v Kunovicích. Pozvání pana Jiřího Pochylého, jednoho z hlavních iniciátorů akce a zároveň předsedy kunovického florbalového oddílu, s nadšením přijala skupinka děvčat a chlapců z našeho Dětského domova v Uherském Hradišti. Hlavním programem Memoriálu byl florbalový turnaj, kterého se zúčastnily především týmy z okolí, se kterými se domácí oddíl nejedenou v ligové sezoně potkával při turnajích Zlínského přeboru mužů. Diváci se mohli těšit z netradiční exhibice v podání celků složených z několika chlapců našeho dětského domova a týmu přátel Petra Halušky. Naši chlapci bojovali s notnou dávkou zapálení statečně až do samotného závěru. Před samotným zápasem nepodcenili ani tolik důležitý trénink, kterému každou přestávku věnovali patřičnou náležitost za účelem dokonalé souhry hráčů v sestaveném týmu. Děvčata svým bouřlivým povzbuzováním umocňovala průběh samotného turnaje a celkovou sportovní atmosféru.

Program Memoriálu byl pestrý a zábavný, každý si zde našel to své. Organizátoři chtěli i letos, kromě vzpomínky na kamaráda Peťu, pomoci potřebným. Připravili poměrně bohatý večerní program, kde vystoupili Peťovi přátelé a revivaly kapel - Alice In Chains revival (sk) a Faith No More tribute, které měl velmi rád, sdělil zúčastněným pan Pochylý. Vrcholem večera bylo vystoupení rock-crossoverové kapely Rattle Bucket.

Výtěžek z akce samotné připadl chlapci Vaškovi Šůstkovi z Jalubí, který po úraze zatím nemůže chodit a moc bojuje s tím, aby opět mohl, podotkl za organizátory Jiří Pochylý. Tímto krokem chtěl florbalový oddíl FBK Kunovští Orli a Peťovi přátelé pomoci rodině, aby mohla dál financovat léčbu, pořídit potřebné vybavení a především bezbariérový přístup domů, až se Vašek vrátí z rehabilitačního centra. Záštitu nad Memoriálem převzala i letos starostka města Kunovice paní Mgr. Ivana Majíčková.

Těší nás, že jsme stejně jako v roce minulém, společně s příznivci, přáteli a kamarády Petra Halušky, měli možnost i letos účastnit se turnaje a samotnou naší přítomností v publiku jsme podpořili tuto charitativní akci, zároveň se společně pobavili a přispěli tak na dobrou věc.

Zpět